Български червен кръст

  Курс за кандидат водачите на МПС провеждан от БЧК

БЧКБългарски червен кръст провежда курсове за долекарска помощ. Тези курсове се провеждат по отделен график на Български червен кръст само с предварително записване. При успешно преминат курс се издава  „Документ за завършен курс по оказване на първа долекарска помощ за водачи на МПС” с валидност за 5 години, което важи в рамките на Европейския съюз.

Този документ от Български червен кръст е необходим при подаване на заявление в КАТ за издаване на първоначално свидетелство за управление на МПС /шофьорска книжка/

Тел. за записване в гр. Варна:

052 /61 26 74

052 /61 44 98

Адреса на БЧК – Варна е:

Варна 9000
ул. “Братя Шкорпил” №3
Милена Сиракова – директор
E-mail: [email protected]

Този курс е предназначен за  кандидат-водачи на МПС и може да бъде посетен преди, по време или след основния шофьорски курс за управление на МПС.

Курса на български червен кръст за оказване на първа долекарска помощ ще Ви научи как, ако ви се наложи да поддържате живота на пострадалия докато пристигне медицинска помощ.  Какво трябва да се прави при спиране на сърцето, дишането, кръвотечение,  при счупвания, навяхвания,  размествания, изгаряне измръзване и други подобни. Първата помощ е изключително важна когато става въпрос за живота и здравето на хора. Това е непосредствената грижа, следваща какъвто и да е вид медицинско извънредно положение. В критична ситуация е необходимо, спешно да извикайте бърза помощ. Не отлагайте търсенето на спешна медицинска помощ, но но докато дойде ще Ви се наложи да поддържате живота на пострадалия. 

Курса на български червен кръст е 8 учебни часа, които се провеждат в рамките на един ден от 08.30 – 16,00 часа.

Таксата за курса на български червен кръст се заплаща на място при започване на курса. Тя не влиза в цената на обявения шофьорски курс.

Call Now Button